Ressurser i valgkampen

Klimavalgalliansen skal sette klima på dagsorden og mobilisere velgere og politikere til klimavalg. Vil du bidra der du bor?

 

Målet er å vise at vi er mange som ønsker et vendepunkt i klimapolitikken.
Lørdag 2. september er satt som nasjonal aksjonsdag for hele alliansen.

 

Her er informasjon og hjelp på veien for å planlegge aktiviteter.

– Hva er Klimavalgalliansen?

– Hva skjer i valgkampen?

– Ideer til hva du/dere kan gjøre

– Materiell og ressurser

Hva er Klimavalgalliansen?

Klimavalgalliansen er en partipolitisk uavhengig allianse som består av over 60 organisasjoner. Klimavalgalliansen er en fortsettelse av Klimavalg 2013 som ble dannet før Stortingsvalget i 2013. Målet er å forene alle gode krefter til felles innsats. Flere steder i landet er det lokale allianser hvor to eller flere organisasjoner i alliansen har gått sammen om aktiviteter.

Oversikt over organisasjonene som er med ligger på www.klimavalgalliansen.no

Er ikke din organisasjon med eller har du forslag til noen som burde bli med, ta kontakt.

 

Lokale kontakter

Vi ønsker oversikt over alle lokale grupper med kontaktperson. Er du usikker på om du/dere allerede er på lista, ta kontakt med klimavalgalliansen@gmail.com. Dere kan også ringe Audun Randen Johnson i Naturvernforbundet som koordinerer på 97 59 32 78.

 

HVA SKJER?

Nasjonal aksjonsdag 2. september

Klimavalgalliansen har hatt stor suksess med nasjonale aksjonsdager tidligere. Sammen skal vi få mest mulig til å skje flest mulig steder i landet. For å vise at vi er mange og at vi står sammen.

Dette blir den store aksjonsdagen før valget hvor vi håper alle organisasjoner i Klimavalgalliansen vil gjøre noe, fra markeringer på torget, stand i Storgata, kulturarrangementer til politikerdebatter.

Dagen har to målgrupper: Den ene er vanlige mennesker som lurer på hvem de skal stemme på. Vi ønsker at klima skal stå øverst i pannebrasken når folk går for å stemme. Den andre målgruppa er politikere som stiller til valg. Politikere jobber gjerne med det som velgerne er opptatt av.

Hvis det er en annen dag som passer bedre å gjøre noe, er det selvfølgelig mulig.

 

Se hva som skjer og meld fra om deres arrangement

 

I Oslo skal det være «Klimamarsj for et vendepunkt» med Norges største klimakor.

 

Bli inspirert av alle aktivitetene i 2013

 

Se noe av det som skjedde i 2015

Dere kan også finne inspirasjon til arrangementer fra Klimafestivalen

 

MATERIELL OG MULIGHETER

Materiell (banner, buttons og løpesedler)

Klimavalgalliansen har banner og buttons med logo som dere kan bruke til markeringer, stands o.l.

Vi har også laget en løpeseddel dere kan bestille for å dele ut i valgkampen. Se bildet til høyre og lenke under.

 

Send e-post til klimavalgalliansen@gmail.com med antall og adresse så sender vi ut.

 

Se løpeseddel:

Klimavalgalliansen løpeseddel valg 2017

 

Klimavettregler

Klimavalgalliansen har laget «Klimavettregler» som innspill til partienes programmer for neste Stortingsperiode. Med de ønsker Klimavalgalliansen å inspirere alle partier til viktige politiske grep som Norge kan gjennomføre for å komme i gang med rask reduksjon av Norges klimagassutslipp og påvirke i riktig retning internasjonalt.

 

Klimavettreglene: http://www.klimavalgalliansen.no/?page_id=637

 

Klimavettreglene kan også bestilles for utdeling til lokale politikere og andre.

 

Argumenter til stand og debatter

Mange i Klimavalgaliansen skal stå på stand og møte politikere og velgere i valgkampen. Da må man ha argumentene i orden. Ola Dimmen i Besteforeldrenes Klimaaksjon har laget en flott liste for å hjelpe på veien.

 

Se notatet “Argument og motargument”

 

Økonomi – trenger dere penger?

Klimavalgalliansen nasjonalt har litt penger å bruke på arrangementer. Hvis dere har planer om å gjennomføre noe og trenger penger, kan dere ta kontakt for å se om vi har noen kroner å bidra med. Ellers oppfordrer vi dere til å finne midler hos organisasjoner i alliansen lokalt.

 

Foredragsholdere

Skal dere ha arrangementer, ta gjerne kontakt med oss så kan vi bidra, enten med foredragsholdere eller deltakere til debatt.

 

Filmvisning

Arrangér deres egen filmvisning av den internasjonalt anerkjente dokumentaren Thank You For the Rain! For å sette klimaendringer på dagsorden trenger vi å høre fra dem som lever med klimaendringene til daglig. Gjennom seks år har småbonden Kisilu Musya dokumentert effektene klimaendringene har på sitt lokalsamfunn i Kenya. Resultatet er Thank You For the Rain, en sterk dokumentarfilm som viser flom, tørke og sult, men også håp, samarbeid og organisering. Filmen varer i 85 minutter, og er velegnet til å starte dialog om klimaendringer, klimarettferdighet, og lokale løsninger. Les mer om hvordan du kan arrangere en visning og registrer din visning på www.thankyoufortherain.com/norge

 

Kontaktinformasjon
Nett: www.klimavalgalliansen.no

E-post: klimavalgalliansen@gmail.com

Telefon: Audun Randen Johnson, Naturvernforbundet 97 59 32 78