Film i klimakampen

Vil du bruke film i klimakampen? Differ Media og Klimavalgalliansen gjør dokumentaren Thank You For The Rain gratis tilgjengelig for alle som ønsker å arrangere en offentlig visning i Norge i perioden 1. august til 11. september 2017. Målet er å sette klimaendringer og klimarettferdighet på dagsorden før Stortingsvalget 2017!

 

Dette er en unik mulighet for lokallag over hele landet til å bruke film som virkemiddel i klimakampen, og kan gjøres så enkelt som en visning for inspirasjon på et medlemsmøte til en stor offentlig visning med debattmøte på kinoen eller samfunnshuset.

 

Se trailer her!

 

For fem år siden startet den kenyanske småbonden Kisilu Musya å filme sin familie og landsby og hvordan klimaendringene påvirker livene deres. Han gir klimarettferdighet et ansikt når han viser at de som er minst ansvarlige og mest sårbare for klimaendringer, som bønder, kvinner og barn, rammes hardest. Når Kisilus hus ødelagges av en storm starter den selvlærte filmskaperen en lokal bevegelse av bønder og kaller til kamp mot ekstremværet; en kamp som bringer ham til både Oslo og klimatoppmøtet i Paris for å stille våre ledere til ansvar. Men jo lengre ut i den storpolitiske verden Kisilu kommer, desto mer motstand og utfordringer møter han og familien. Thank You For The Rain er en varm og rivende historie om håp, handling og kampvilje fra klimaendringenes frontlinje!

 

Film er et meget sterkt virkemiddel for å få fram viktige, men vanskelige budskap. Den kan brukes til å starte samtaler og arbeid som gjør at vi står sterkere i kampen for en mer bærekraftig og rettferdig verden. Differ Media og Klimavalgalliansen tilbyr vi derfor filmen gratis, i et begrenset tidsrom før den får norsk og internasjonal TV-premiere, til alle som ønsker å spre klimaengasjement gjennom film.

 

Registrer en visning nå!

 

Enten du representerer en organisasjon, forening eller bare deg selv, kan du sette opp en offentlig visning der du selv ønsker – i klasserommet, på samfunnshuset, i en kinosal, på medlemsmøte, til kirkekaffen, i en låve eller i bakgården. Les mer om når og hvordan du kan sette opp en visning her!