Klimavalg 2019

#Klimavalg19

Det er kommunestyre- og fylkestingsvalg mandag 9. september 2019.

Klimavalgalliansen oppfordrer alle til å delta i en nasjonal aksjonshelg for et klimavalg – fredag 30. august til søndag 1. september !

Hvis du vil arrangere noe eller høre mer kan du sende epost til klimavalgalliansen@gmail.com.

Nasjonal skolestreik for klima og Klimabrølet – fredag 30. august

Gi din støtte og din stemme til de klimastreikende! #Klimavalg19

Det blir ny nasjonal skolestreik for klima fredag 30. august 2019. For å sette klima på dagsorden i kommunevalget.

Vi må vise at vi tar ungdommen på alvor og lytter til kravene deres når vi velger hvilket parti vi skal stemme på.

Alle Klimavalgalliansens 70 medlemsorganisasjoner støtter klimastreikens krav og oppfordrer andre voksne til å gjøre det samme – både på fredag 30. august og i valget!

Slik kan du støtte klimastreiken:

– MØT OPP OG VIS STØTTE: Finn en oversikt over alle planlagte streiker på https://www.facebook.com/events/1337025446453939/

– GI PRAKTISK HJELP: Hjelp til med praktiske hensyn før og på dagen, f. eks. ved å være streikevakt, lage måt/drikke til de streikende osv. Meld deg på som streikevakt i Oslo her og i andre steder ved å kontakte kontaktpersonene listet på Natur og Ungdoms nettside.

– SI IFRA OG SNAKK MED ANDRE : Si klart ifra til dine barn eller ungdom at du vil støtte dem hvis de velger å streike. Snakk med andre foreldre og/eller skolen om klima og streiken.

– STEM FOR KLIMA: Voksne kan stemme for framtida til de som ikke ennå har stemmerett.  Vis at du gir din stemme til de som streiker for klima
ved å stemme på kandidater og partier som støtter klimastreikens krav – ta og del bilder i sosiale medier med hashtaggen #Klimavalg19.

Klimabrølet i Oslo og andre steder

Etter skolestreiken den 30. august mobiliserer Klimabrølet til store partipolitisk uavhengige markeringer i Oslo og andre steder. Klimabrølet i Oslo begynner kl. 15 foran Stortinget

Inviter venner og familiemedlemmer på Klimabrølets Facebook arrangement.

Hvis du vil bli frivillig under Klimabrølet kan du fylle ut skjemaet her. Du kan også støtte Klimabrølet økonomisk her


Klimavettreglene

Klimavalgalliansen har produsert Klimavettreglene – et hefte med 8 tips for kandidater og alle som ønsker at kommunen skal klare overgangen til et lavutslippssamfunn på best mulig måte.